miercuri, 21 iulie 2010

Crap pescaresc

Iata un soi de plachie care nu e neaparat asa ceva, dar… eu zic s-o incercati
Ce ne trebuie:
• 1 kg file de crap
• Doua cepe mijlocii
• Un morcov
• Un ardei
• Patru catei de usturoi
• Patru rosii (o cutie de rosii cubulete)
• Un pahar de vin alb si sec
• Un pic de ulei
• O lamaie (o lingurita de otet)
• Sare, piper
Luam pestele, il spalam, il saram si piperam si-l lasam intr-un vas de Jena sa se odihneasca. Curatam cepele, usturoiul, ardeiul si morcovul, le maruntim, dar nu foarte, si le punem la calit cu un pic de ulei. Dupa ce s-au calit (fara a se rumeni), se toarna si ele langa peste. Punem si paharul de vin, nu uitam nici de rosii si le punem la cuptor, la foc mediu. Nu va ingrijorati ca n-are ulei, pentru ca pestele o sa lase grasimea proprie. Cand sosul a scazut, se intoarce pestele sa se rumeneasca si pe verso, si gata.
Daca pestele e prea gras, se poate adauga si o lingurita de otet de vin. Personal prefer lamiae felii pusa in sos, dar asta e chestie de gust.
Ca vin, unul alb si sec (cu cat e mai gras pestele, cu atat tre’ sa fie mai sec vinul). Un Riesling de Jidvei ar fi o idee. Poate nu cea mai buna, dar si asta e chestie tot de gust :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu